Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Kosten vochtbestrijding

De prijzen samengevat:
1) Opstijgend vocht: muren injecteren/onderkappen voor €90 – €170 euro per meter
2) Condensatievocht: ventilatiesysteem plaatsen voor €3350 euro (systeem C)
3) Doorslaand vocht: gevel impregneren voor €5 – €15 euro per m2
4) Lekkages: loodgieter inhuren voor €40 – €50 euro per uur ex. materiaal
5) Bouwvocht: droger huren per dag voor €60 – €100 euro

De kosten kunnen nogal verschillen wat betreft vochtbestrijding. Wat u uiteindelijk zult betalen is geheel afhankelijk van het soort vochtprobleem in uw woning en het vochtbedrijf waar u voor kiest. Hieronder staan enkele indicatieprijzen opgesomd, zodat u enigszins kunt inschatten hoe hoog de kosten voor gangbare vochtproblemen zullen zijn.

1) Opstijgend vocht

Opstijgend vocht komt voor bij oudere woningen van voor de jaren ’80 of woningen die gebouwd zijn met niet volledig vochtwerende materialen. Zodoende krijgt vocht de kans om via de muren naar binnen te komen met als gevolg opstijgend vocht. Woningen die na de jaren ’80 zijn gebouwd zijn voorzien van een waterkering en hebben daardoor geen last van opstijgend vocht.

U kunt optrekkend vocht aanpakken op twee manieren: 1) de muur injecteren of 2) de muur onderkappen. Wanneer u kiest voor muren injecteren wordt er een vochtwerende vloeistof in vooraf gemaakte gaten gespoten om in de toekomst het vocht te blokkeren. Deze aanpak begint vanaf €90 euro per meter.

Ook kunt u ervoor kiezen om de muren te onderkappen (ook wel waterkering aanbrengen genoemd). Hierbij worden twee rij stenen uit de buitenmuur gehaald en daar een waterkering aangebracht. De waterkering is een folie die gemaakt is van kunststof en welke wordt geplaatst op de eerste rij om zodoende het grondwater tegen te gaan. Deze aanpak begint vanaf €170 euro per meter.

Welk probleem oplossen? Hoe? Kosten (indicatieprijzen)
Optrekkend vocht Muren injecteren of onderkappen V.a. €90 of v.a. €170 euro per meter

Wilt u weten wat uw opdracht gaat kosten? Vraag dan de exacte prijzen bij vochtbestrijders op. Gratis en vrijblijvend!

2) Condensatievocht

Condensatievocht is vocht in de woning dat ontstaat door dagelijkse activiteiten in huis, zoals douchen en koken. Wanneer de waterdampen van deze en andere activiteiten de woning niet kan verlaten op een natuurlijke manier, vanwege bijvoorbeeld de afwezigheid van een raam, zal het vocht zich afzetten op de muren van de ruimte. En kan er schimmelvorming ontstaan.

U kunt condensatievocht makkelijk tegengaan door de woning te voorzien van betere ventilatie. Dit kunt u doen door uw woning regelmatig te voorzien van schone lucht door gebruik te maken van een goed werkend ventilatiesysteem. De juiste ventilatiesystemen (voor moderne woningen zijn dat: systeem C en D) beginnen bij minimaal €3000 euro en lopen op naargelang de opties en extra’s.

Wat oplossen? Hoe? Kosten (indicatieprijzen)
Condensatievocht Ventilatiesysteem plaatsen (type A, B, C of D) V.a. respectievelijk €1500, €2750, €3350 en €5000 euro

3) Doorslaand vocht

Het meest voorkomende vochtprobleem is ongetwijfeld doorslaand vocht. Wanneer er regen tegen de gevel van een woning slaat wordt dit aangezogen door de gevel en komt het door kleine openingen zoals scheuren of barsten naar binnen. Naast lelijke vochtplekken kunnen er ook schimmels ontstaan die naast dat ze heel lelijk zijn ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Bij doorslaand vocht gaat het om de buitenmuur die beschermd moet worden tegen ongunstige weersomstandigheden. Als deze muur goed is beschermd, kan er geen doorslaand vocht meer naar binnen. Doorslaand vocht kunt u aanpakken op drie effectieve manieren: vochtwerende verf, impregneren van de muren of nieuwe gevelbekleding. Vochtwerende verf is te vinden bij bouwmarkten vanaf €30 euro per emmer. Muren impregneren kunt u laten doen voor €5 – €15 euro per m2 en voor een nieuwe gevelbekleding kunt u het beste offertes vergelijken via onze offertepagina.

Welk probleem oplossen? Hoe? Kosten (indicatieprijzen)
Doorslaand vocht Gevel impregneren of buitenmuren coaten Tussen €5 – €15 euro per m2

Wilt u weten wat uw opdracht gaat kosten? Vraag dan de exacte prijzen bij vochtbestrijders op. Gratis en vrijblijvend!

4) Lekkages

Waterlekken komen in verschillende soorten voor. U kunt een lekkage hebben aan een waterleiding die in uw woning op een centraal punt binnenkomt en zich vervolgens vertakt. Bij die vertakkingspunten kunnen kleine lekkages optreden. Denk aan het druppelen van water langs de koppelingen.

Een veelvoorkomende lekkage is lekkage aan een verwarmingssysteem. Het gaat vaak om kleine lekkages in de aanvoer- en afvoerleidingen van het systeem. Bij deze lekkagesoort blijven de kleine lekkages vaak onopgemerkt, omdat het systeem zich achter de muur of vloer bevindt. Vaak is de oorzaak het boren in de wand of vloer, waarbij u per ongeluk deze buizen raakt. Dit is tevens ook het geval bij afvoerbuizen. De gevolgen merkt u pas na paar dagen op als er ergens waterdruppels of watervlekken aan het vormen zijn. Hierdoor legt men vaak de link niet met het klussen en wordt de oorzaak elders gezocht. Daardoor kan dit in sommige gevallen leiden tot onnodige kosten.

Het opsporen van een lekkage is niet makkelijk omdat lekkages vaak verscholen zitten achter muren en onder vloeren. Een specialist kan u hierbij helpen. Zij beschikken over apparatuur speciaal ontwikkeld voor het vinden van lekkages. Het inhuren van een specialist kost rond de €40 – €50 euro per uur exclusief materiaalkosten.

Welk probleem oplossen? Hoe? Kosten (indicatieprijzen)
Lekkage Loodgieter inhuren Tussen €40 – €50 euro per uur (ex. materiaal)

5) Bouwvocht

Bouwvocht ontstaat door het bouwen en verbouwen waar gebruik wordt gemaakt van diverse materialen die vermengd worden met water, zoals bij stucwerk en beton. Na het uithardingsproces kan er nog vocht aanwezig zijn in het gebruikte materiaal. Dit vocht zal dan opnieuw een weg moeten vinden naar buiten wat kan leiden tot verhoogde concentraties aan vocht in de woning.

U kunt bouwvocht het beste aanpakken door gebruik te maken van een bouwdroger. Het huren van een bouwdroger kost €60 tot €100 euro per dag. De bouwdroger onttrekt langzaam al het vocht uit de muren, zodat deze vochtvrij worden.

Welk probleem oplossen? Hoe? Kosten (indicatieprijzen)
Bouwvocht Natuurlijk ventileren of droger huren Gratis of €60 – €100 euro per dag

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtexperts