Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Bouwdroger plaatsen

Wanneer uw vochtprobleem bouwvocht is, is het plaatsen van een bouwdroger de ideale oplossing. Een bouwdroger is een machine die speciaal is ontwikkeld om de vochtige lucht welke zich in de ruimte bevindt op te nemen. De opgenomen vocht wordt omgezet in water en opgeslagen in een opvangbak. Dit proces is efficiënter dan natuurlijk drogen, wat ook een optie is bij bouwvocht. Bij het gewoon drogen laat u uw woning tot 18 maanden luchten door uw ramen bij droog weer open te zetten. Dit is een proces dat heel lang duurt en alsnog een bouwdroger vereist om het eindresultaat van het drogen op te meten.

Bouwdroger in de wintermaanden

U dient bij het gebruik van de bouwdroger wel rekening te houden met de buitentemperatuur. Namelijk kunt u een traditionele bouwdroger niet gebruiken onder een temperatuur van 12 graden; de lucht is dan niet voldoende warm om de vocht te laten verdampen. In de wintermaanden wordt aangeraden om een bouwdroger te gebruiken met een verwarmer. Deze zal er voor zorgen dat de lucht binnen wordt opgewarmd en het vocht in de muren alsnog wordt gecondenseerd.

Vocht opmeten met een bouwdroger!

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wanneer exact de muren in de woning zijn onttrokken van bouwvocht, zowel bij het natuurlijk drogen als het gebruik van een bouwdroger. De inspanning van het drogen dient te resulteren op een goed einde. Gelukkig is dat makkelijk te meten. Bij een bouwdroger kunt u dit meten door de bouwdroger 24 uur aan te laten staan en aan het einde van die tijd op te meten of er minder dan 1 centimeter water is opgevangen in de opvangbak van de bouwdroger. Hiermee weet u met zekerheid dat er haast geen bouwvocht meer aanwezig is in de muren van uw woning.

Bij het natuurlijk drogen is dit lastiger te meten, omdat bouwvocht niet altijd waarneembaar is met het blote oog. Wel is er een manier om het alsnog te meten om met zekerheid te kunnen zeggen dat het natuurlijk drogen heeft geholpen. U kunt in dat geval ook de meting van een bouwdroger toepassen en voor een hele dag (24 uur) een bouwdroger in de ruimte plaatsen. Ligt er minder dan 1 centimeter in de opvangbak van de bouwdroger na die 24 uur? Dan is het bouwvocht uit de muren van de woning onttrokken. Dit is dan ook aan te raden bij het natuurlijk drogen om met zekerheid te kunnen zeggen dat de woning bouwvocht-vrij is gemaakt. Meten is namelijk weten!

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtexperts