Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Muren injecteren

Wanneer het bouwmateriaal zelf niet vochtwerend genoeg is om regen- en grondwater tegen te gaan kunt u kiezen voor het injecteren van de muren. Dit is een veelgebruikte methode om vochtprobleem te bestrijden. Door een speciale vochtwerende gel in de muren te spuiten kan het vochtprobleem aangepakt worden.

Hoe worden de muren geïnjecteerd?

Vooraf aan het proces bepaald een specialist de injectiepunten en boort de gaten schuin naar beneden. De gaten worden gemaakt ter grootte van 10 cm tot 15 cm in de muren ter hoogte van de vloer. De gaten worden opgevuld met vochtwerende gel die via een speciale trechter wordt ingebracht. De gel stoot het vocht af en zorgt ervoor dat de muren geen vocht meer kunnen opnemen.

Bij ernstig beschadigde metselwerk of muren met een te hoge vochtgehalte is het injecteren van de muren niet de oplossing. Daarom is het raadzaam om altijd vooraf te overleggen met een specialist die de ernst van het probleem beter kan beoordelen.

Wanneer is de muur waterdicht?

Het kan enkele weken duren totdat het vocht is weggetrokken en de problemen zijn verholpen. Deze tijd is noodzakelijk voor de gel om hard genoeg te worden. Tijdens dat proces wordt het aanwezige vocht uit de muur onttrokken.

Wat te doen als injecteren van de muren niet helpt?

Wanneer het vochtprobleem opstijgend vocht is en injecteren van de muren niet helpt, kun u er ook voor kiezen om de muren te laten onderkappen. Wat dat is leest u hier. Vochtbestrijding is een breed begrip en een vochtprobleem kan diverse oorzaken hebben. Het is daarom raadzaam om uw situatie vooraf goed te laten bekijken door een vochtspecialist.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtexperts