Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Schimmelvorming

Heeft u last van schimmelvorming in uw woning? Het is een vaak voorkomend probleem dat goed te bestrijden is. Een teveel aan vocht in uw woning is vaak wel de grootste reden van het probleem. Schimmels kunnen zich enkel op vochtige plekken ontwikkelen. Schimmel in uw woning kan ontstaan door de vochtproblemen opstijgend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht.

 • Condensatievocht & schimmelvorming:
  schimmelvorming kan ontstaan door condensatievocht. Condensatievocht is de afkoeling van warme lucht in de keuken of badkamer bijvoorbeeld. Wanneer deze warme lucht neerslaat naar beneden en niet de ruimte kan verlaten gaat het vaak condenseren tegen de muren. Het gevolg daarvan zijn vochtige muren en met de tijd schimmelvorming. Ventileren is het sleutelwoord bij condensatievocht en dat kan zowel op een natuurlijke als mechanische wijze.
 • Opstijgend vocht & schimmelvorming:
  bij oude woningen doet opstijgend vocht zich het vaakst voor. Het grondvocht trekt zich omhoog op het niveau van de woning waardoor de ondergrond nat wordt. Het grondwater dringt via de muren die het vocht niet af kunnen stoten naar binnen. Deze vochtige voedingsbron is aantrekkelijk voor de bacteriën in het water die voor de groei van schimmels zorgen. Ook kan er de zogenaamde salpeteruitslag op de muren plaatsvinden. Het gaat om een droge, witte uitslag die vooral duidelijk te zien is op bakstenen muren. Bij opstijgend vocht worden de muren geïnjecteerd of kan men er voor kiezen om de muren te onderkappen.
 • Doorslaand vocht & schimmelvorming:
  bij doorslaand vocht is er sprake van een gevel die niet voldoende kan uitdrogen en vocht binnenlaat via de muur door bijvoorbeeld barsten of scheuren in de muur. Een vochtige muur is een voedingsbron voor schimmels. Dit vochtprobleem kan verholpen worden door de gevel te impregneren. Bij dit proces wordt er een waterdicht beschermlaag op de gevel aangebracht om vochtdoorlaat van buitenaf tegen te gaan.

Hoe kunt u schimmel in uw woning aanpakken?

Schimmelvorming is het gevolg van vochtprobleem in uw woning. Het sleutelwoord is dan ook het goed ventileren van de ruimten in uw woning om schone lucht te continueren. Daarnaast is het handig dat u de oorzaak van uw vochtprobleem achterhaalt door een vochtspecialist in te schakelen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vochtexperts