Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Waterdichting

Water- en vochtproblemen kunnen op alle plekken in uw woning ontstaan en vervelende gevolgen als schimmels, muffe geuren en ongedierte veroorzaken. Als het vochtprobleem niet verholpen wordt, kan zelfs de bouwconstructie aangetast worden. Hieronder staan per ruimte de mogelijke oplossing voor het probleem beschreven.

– Kelderafdichting

Het hebben van water- en vochtproblemen in de kelder is vervelend. Vooral als u optimaal gebruik maakt van uw kelder om bijvoorbeeld voedingswaren of spullen op te slaan. Bij water- en vochtprobleem is uw kelder dan niet meer geschikt voor gebruik, omdat er mogelijk schimmels op de muren kunnen groeien en ongedierte tevoorschijn kan komen. Ook wanneer u de kelder niet gebuikt, is het raadzaam om het probleem aan te pakken om schade aan de bouwconstructie te voorkomen. Water in de kelder ontstaat vaak via opstijgend vocht en kan verholpen worden met wand- en vloerdrainage. Meer over het afdichten van de kelder leest u hier.

– Kruipruimte afdichting

Kruipruimtes zijn vaak niet voorzien van goede ventilatie om vocht af te kunnen voeren en de luchtvochtigheid af te laten nemen. Dit heeft als gevolg dat het condens die ontstaat in de kruipruimte niet weg kan en gaat zitten aan de wanden en vloer van de ruimte. Met als nadelig gevolg: schimmelvorming! In de kruipruimte lopen er leidingen en waar leidingen aanwezig zijn, kunnen lekkages ontstaan. Wanneer er laag water te zien is, kunt u ervan uitgaan dat een leiding lekt of grondwater omhoog komt. Het is verstandig om te achterhalen of het om een lekkage gaat of dat er sprake is van opstijgend vocht voordat u actie onderneemt. Lekkage in leidingen kan opgespoord worden met diverse apparatuur. Meer over het afdichten van de kruipruimte leest u hier.

– Waterdichting dak

Het dak wordt met regelmaat blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Het is daarom niet zo vreemd om bij vochtprobleem in uw woning ook het dak te laten controleren. Omdat er op een gegeven moment ook schade kan ontstaan in uw dak, zoals een lekkage die het regenwater naar binnen laat druppelen. Het type dak model heeft daar ook mee te maken. Platte daken kampen vaker met vochtproblemen dan schuine daken. Meer over het afdichten van het dak leest u hier.

– Waterdichting muren

Het hebben van vochtige muren kan nare gevolgen hebben voor uw woning en uw gezondheid. Het waterdicht maken uw huis is dan vaak geen keuze, maar een noodzaak om het vochtprobleem grondig aan te pakken. Als de gevel niet wordt aangepakt, kan het vocht binnendringen en u last krijgen van vochtige binnenmuren. Vochtige plekken op de muren zijn een ideale voedingsbodem voor schimmels. Maar hoe kunt u de muren waterdicht maken? Mogelijk oplossingen bij het afdichten van de gevel zijn: hydrofuge, nieuwe gevelbekleding of vochtwerende verf.

– Waterdichting vloeren

Het hebben van een kelder kan heel handig zijn voor het opbergen van spullen of voedingswaren of kan het zelfs als wijnkelder dienen. Maar kan het ook problemen met zich brengen, zoals bij een vochtprobleem in de kelder. Vooral woningen met een kelder die voor de jaren ’80 zijn gebouwd kunnen last krijgen van opstijgend vocht. Het grondwater kan via de vloer of via de naden omhoogtrekken, waardoor er waterplasjes op de vloer van de kelder kunnen ontstaan. Het beste is daarom een oplossing te vinden voor het opstijgend vocht. Gelukkig bestaan er diverse oplossingen die het grondwater tegen kunnen gaan.

Het water op de vloer dient een weg te vinden naar buiten. De best oplossing wordt bepaald aan de hand van de ernst van het probleem. Bij sprake van veel water is het verstandig om een drainage uit te voeren. Voor de vloer kunt u een wand- en vloerdrainage toepassen.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtexperts