Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Waterdichting dak

Uw dak wordt met regelmaat blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Het is daarom niet zo vreemd om bij een vochtprobleem in uw woning ook het dak te laten controleren, omdat er op een gegeven moment ook schade kan ontstaan die het regenwater naar binnen laat druppelen.

Wat zijn de oorzaken van vochtschade in het dak?

Het dak is een belangrijk onderdeel van een woning en is doorgaans erg solide. Toch kunnen er problemen ontstaan met de constructie, door bijvoorbeeld een water- of vochtprobleem via het dak. Het type dak model heeft daar ook mee te maken. Platte daken kampen vaker met vochtproblemen dan schuine daken. Mogelijke oorzaken bij vochtproblemen die ontstaan via het dak zijn:

1) Dakafdichtingen en naden: wanneer er openingen in het dak zijn, kan het vocht heel makkelijk de woning binnendringen. Daarom is het tijdig controleren van het dak verstandig, voordat een schade zich helemaal uitzet. Dit probleem is te verhelpen door speciale afdichtingstapes die u op de losse naden kunt kleven. Naast dat deze oplossing efficiënt is, is het ook best goedkoop.

2) Slecht afgewerkte dakconstructie: wanneer er tijdens het bouwen niet de nodige aandacht is besteed aan het goed afwerken van de dakconstructie, kan dit al snel vochtproblemen veroorzaken. Een verkeerde plaatsing van een dampscherm, wat vaak aan de koude zijde hoort en niet de warme, is een constructiefout die zich vaker voordoet. Hierdoor kunnen er condensatieproblemen optreden met alle gevolgen van dien.

Wanneer spreekt men van een daklekkage?

Kenmerken die duiden op een lekkage in het dak zijn vaak vieze, smoezige gele kringen aan het plafond. Soms voelt de ruimte ook klam en vochtig aan. Wacht niet te lang als u deze signalen opmerkt en vermoedt dat uw dak niet voldoende waterdicht is. De gevolgen kunnen heel groot worden tot aan aantasting van de dakconstructie toe. Het is daarom slim om snel contact op te nemen met een specialist.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtexperts