Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vocht-info.be
Vocht-info.be

Schimmelvorming in huis

Heeft u last van schimmelvorming in uw woning? Het is een vaak voorkomend probleem dat goed te bestrijden is. Schimmels kunnen zich enkel op vochtige plekken ontwikkelen en kan het ontstaan door vochtproblemen zoals opstijgend-, doorslaand- of condensatievocht.

  • Condensatievocht & schimmelvorming: schimmelvorming kan ontstaan door condensatievocht. Condensatievocht is de afkoeling van warme lucht in de keuken of badkamer bijvoorbeeld. Wanneer deze warme lucht neerslaat naar beneden en niet de ruimte kan verlaten gaat het vaak condenseren tegen de muren. Het gevolg daarvan zijn vochtige muren en met de tijd schimmelvorming. Ventileren is het sleutelwoord bij condensatievocht en dat kan zowel op een natuurlijke als mechanische wijze.
  • Opstijgend vocht & schimmelvorming: bij oude woningen doet opstijgend vocht zich het vaakst voor. Het grondwater trekt zich omhoog op het niveau van de woning waardoor de ondergrond vochtig wordt. Het dringt via de muren die het vocht niet af kunnen stoten naar binnen. Deze vochtige plekken zijn aantrekkelijk voor bacteriën die voor de groei van schimmels zorgen. Ook kan er salpeteruitslag op de muren plaatsvinden. Het gaat om een droge, witte uitslag die vooral duidelijk te zien is op bakstenen muren. Bij opstijgend vocht worden de muren geïnjecteerd of kan men kiezen voor muren onderkappen.
  • Doorslaand vocht & schimmelvorming: bij doorslaand vocht is er sprake van dat de gevel niet voldoende kan uitdrogen en vocht binnenlaat via barsten of scheuren. Een vochtige muur is een voedingsbron voor schimmels. Dit vochtprobleem kan verholpen worden door de gevel te impregneren. Bij dit proces wordt er een waterdichte beschermlaag op de gevel aangebracht om vocht van buitenaf tegen te gaan.

Hoe kunt u schimmel in uw woning aanpakken?

Schimmelvorming is het gevolg van een vochtprobleem in uw woning. Het is belangrijk om de ruimtes in uw woning goed te ventileren om schone lucht te continueren. Daarnaast is het handig dat u de oorzaak van het vochtprobleem achterhaalt door een vochtspecialist in te schakelen. Voor u zijn de aandachtspunten bij schimmelvorming; betere ventilatie in uw woning, het bestrijden van condensatievocht, opstijgend vocht en doorslaand vocht.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een erkende vochtexpert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vochtexperts actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtexperts