Schade aan woning

Een vochtprobleem is heel vervelend. Hoewel dit verschillende oorzaken kan hebben, zijn de gevolgen nadelig. Deze gevolgen treden zowel op korte als op lange termijn.

Schade op korte termijn

  • Muffe geur in huis: het vochtprobleem in uw woning kan op den duur een muffe geur afgeven door de aanwezige vochtige plekken.
  • Schimmelvorming: schimmels groeien enkel op vochtige plekken. Door het vochtprobleem kunnen in de woning vele vochtplekken ontstaat wat een ideale voedingsbodem vormt voor schimmel.

Schade op lange termijn

Op lange termijn kan het vochtprobleem nare gevolgen hebben voor uw woning zelf. Denk daarbij aan:

  • Schade aan constructies: wanneer het bouwvocht probleem niet wordt verholpen kan het verergeren en zelfs de isolatie van uw woning aantasten, de sterkte bouwmaterialen verzwakken en de houten constructies doen uitzetten.
  • Schade aan pleisterwerk: bij opstijgend vocht komen de muren in contact met grondwater, waardoor ze vocht opnemen. De muren zijn vaak zo vochtig dat het pleisterwerk nat wordt en blijft. Deze vochtige plekken zijn een ideale voedingsbodem voor schimmels.
  • Schade aan behang: vochtige plekken op de muren kunnen ervoor zorgen dat het behangpapier loslaat.

Neem op tijd maatregelen om deze gevolgen te voorkomen. Het negeren van het vochtprobleem maakt het probleem als maar erger met als gevolg dat uw woning niet meer gezond is om in te wonen.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Door offertes op te vragen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders