Nieuwe gevelbekleding

Wanneer er regen tegen de gevel van een woning slaat wordt dit aangezogen door de stenen en door kleine openingen zoals scheuren of barsten en weet het een weg te vinden naar binnen. Naast lelijke vochtplekken kunnen er ook schimmels ontstaan die naast dat ze er lelijk uitzien tevens gevaarlijk voor uw gezondheid kunnen zijn. Dit noemen ze ook wel doorslaand vocht. U kunt dit o.a. tegengaan met een nieuwe gevelbekleding.

Vernieuwen van de gevelbekleding

Een vernieuwde gevelbekleding kan het vochtprobleem bij de wortels aanpakken. Daarnaast kunt u meteen ook uw woning goed isoleren en dat zijn twee vliegen in één klap. Deze oplossing is natuurlijk duurder dan het impregneren of verven van de gevel. Wanneer u de raamopeningen wilt vergroten of verkleinen is het opnieuw bekleden van de gevel aan te raden om doorslaand vocht tegen te gaan. De prijzen voor het bekleden van de gevel beginnen vanaf €40 euro per m2 exclusief isolatie. Wel is het belangrijk om te weten dat u een vergunning moet aanvragen bij het aanbrengen van een nieuwe gevelbekleding.

Tip: behandel het probleem in de zomer!

Wanneer de gevel een lange periode van warmte en droogte heeft gekend, is het behandelen veel makkelijker. Deze periode zal het uitdrogen versterken. Wel is het raadzaam om de gevel eerst droog te laten blazen met een warmtekanon. Een specialist kan u hier natuurlijk alles over vertellen.

Vraag een specialist om advies!

Het is raadzaam om eerst een specialist te raadplegen over het probleem voordat u overgaat tot een oplossing. Een vochtprobleem is helaas lastig te definiëren en vraagt om specialistisch kennis. Het kan namelijk een heel ander probleem zijn dan u denkt en hiermee bespaart u enorme hoofdpijn en onnodige kosten voor uzelf.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Door offertes op te vragen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders