Muren onderkappen

Bij opstijgend vocht kunt u kiezen voor het injecteren van vochtwerende gel in de muren of het onderkappen van de muren. Wanneer het injecteren van de muren niet werkt, omdat de muren te veel beschadigd zijn, is het onderkappen een uitkomst. Onderkappen van de muren wordt ook wel 'waterkering plaatsen' genoemd.

Hoe gaat het onderkappen in z'n werk?

Door horizontale sleuven in het metselwerk te frezen wordt het gebouw als het ware opgelift. De tweede rij stenen worden uit de muren verwijderd en in die vrijgekomen ruimte wordt een kunststof waterkering geplaatst. De waterkering is een vochtwerende laag die ervoor zorgt dat het water uit de grond niet wordt opgenomen door de muren. De waterkering is een folie die gemaakt is van kunststof of roofing die wordt geplaatst op de eerste rij stenen om zodoende het grondwater tegen te gaan. Zo verdwijnt het opstijgend vocht voorgoed uit de muren. Hoewel dit als de oplossing klinkt bij opstijgend vocht wordt deze aanpak niet zo vaak gekozen. Maar waarom eigenlijk?

Waarom geen populaire oplossing?

Bij het onderkappen van de muren komt heel wat stof vrij en er ontstaat schade. Bij dit proces dient er ook een nieuwe afwerking van de muren plaats te vinden. De keuze voor het onderkappen van muren gaat vaak uit wanneer de woning toe is aan een grondige renovatie. Bovendien is het onderkappen van muren door een specialist een dure grap; tot wel €150 euro per lopende meter. Vergeleken met het injecteren van de muren is deze oplossing prijziger en vraagt om veel voorbereiding.

Wat kost vochtbestrijding?

Kom vandaag nog in contact met vochtbestrijders in uw regio en vergelijk het aanbod. Door offertes op te vragen en te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op uw opdracht.

Bespaar tot wel 30%!

Vergelijk offertes van vochtbestrijders